Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka prosta w wykonaniu, bardzo pożywna, apetycznie wygląda a jeszcze lepiej smakuje.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 62
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1195
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 284
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 62
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1195
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 284
Składniki
Pierś umyć, osuszyć, pokroić wzdłuż w paski, a następnie na małe kawałki (ok. 2 cm), obsmażyć na rozgrzanym oleju z dodatkiem kostki rosołowej.
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie z odrobiną oleju na wpół twardo (zahartować zimną wodą), odcedzić i jeszcze raz przelać zimna wodą.
Brokuł obgotować w lekko osolonej wodzie przez ok. 2 min. (wrzucać na wrzątek), ostudzić i pokroić na mniejsze kawałki.
Paprykę i rzodkiewkę umyć, pokroić w drobną kostkę.
Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Majonez można wymieszać z łyżką naturalnego jogurtu. SMACZNEGO!!!