Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja sałatki tureckiej: kaszę bulgur zastąpiłam kaszą kuskus. Do sałatki można dodać posiekane listki mięty i świeżego ogórka - nabierze ona orzeźwiającego smaku.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 50
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1632
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 50
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1632
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Składniki
Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem, mieszamy i odstawiamy. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy na nim cebulę. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, jeszcze chwilkę przesmażamy ciągle mieszając i dodajemy do kuskusu. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Pomidora obieramy ze skórki, kroimy w małą kostkę i dodajemy do sałatki. Dodajemy również natkę pietruszki i kolendry. Mieszamy. Z połowy granata wyciskamy sok. Sałatkę doprawiamy sokiem z granata, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki. Przed podaniem posypujemy ziarnami z pozostałej połowy granata.