Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie od dziś wiadomo że jestem miłośniczką kasz wszelakich i przemycę ją wszędzie i ze wszystkim I tak oto gościła dziś na naszej kolacji w sałatce z karmelizowaną marchewką, której słodycz przełamałam słoną feta, kwaśną porzeczką i soczystymi malinami darami z mojej działeczki.
nóż, miska, łyżka do mieszania, garnek
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 97
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 290
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 97
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 290
Składniki
WYKONANIE: Młode marchewki przekroić na pół, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skropić połowa oleju i miodu , posypać solą. Piec w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem przez 25 minut. Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu i ostudzić. Na talerzu ułożyć kaszę, upieczone i wystudzone marchewki, pokrojony w kostkę ser feta, maliny i kulki porzeczek. Całość udekorować listkami mięty, polać wymieszaną druga połowa oleju i miodu.