Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tę sałatkę przywędrował do mnie kilka lat temu. Nie pomnę już skąd. Od tego czasu wśród wielu sałatek, zajmuje miejsce na podium. A z przyjaciółmi nazwaliśmy ją właśnie kuchnią niebiańskiego spokoju ponieważ od początku kojarzyła nam się z azjatycką kuchnią…
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 154
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 154
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Ugotowany i ostudzony ryż wsypałem do miseczki. Dodałem drobno pokrojone, wędzone udko z kurczaka.
Umyłem paprykę, osuszyłem, usunąłem gniazda nasienne i drobno pokroiłem. Dodałem do miseczki. Następnie dodałem odsączoną kukurydzę.
Posiekałem drobno pęczek koperku. Dodałem do miseczki razem z odsączonym i pokrojonym ananasem (choć tak realnie, to kolejność warstw nie ma znaczenia).
Wszystko doprawiłem solą, pieprzem i majonezem z jogurtem, dokładnie wymieszałem, przełożyłem do salaterki i odstawiłem do lodówki, żeby wszystko się dobrze "przegryzło". Najlepsza jest następnego dnia. Smacznego :-)