Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatycznie podany kalafior to świetna jarzyna do obiadu lub samodzielna przekąska.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 49
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 62
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1048
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 238
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 49
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 62
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1048
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 238
Składniki
Na patelnie wrzuciłam wszystkie pokrojone warzywa. Zeszkliłam je i zalałam mlekiem kokosowym i dodałam łyżkę pasty curry. Miałam taka gotową z solą i chili. Jeśli użyjecie suchej mieszanki to trzeba przeważnie dodać sól do smaku.
Na sosie ułozyłam kalafiora, ( brokuł dołożyłam później dla frakcji brokułowej). Dusiłam pod przykryciem około 15 minut, do ulubionej jędrności kalafiora. Potrząsałam patelnią aby kalafior pokrył się sosem.
Smacznego :)