Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie ugotowany kalafior jest dla ciebie zbyt mdły? Przygotuj go w panierce, ale nie samej bułce tartej, tylko z dodatkiem sera. Dzięki temu będzie chrupiący i sycący. Od tej pory kalafior w panierce będzie często gościć na waszym stole.
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 70
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 133
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 99
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 86
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 70
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 133
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 99
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 86
Składniki
Kalafior umyj, oczyść i pokrój na różyczki. Ugotuj w osolonej wodzie al dente. Odcedź i pozostaw do wystygnięcia.
Teraz przygotuj jajka, czyli rozkłóć je w głębokim naczyniu. Dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Bułkę tartą wsyp do drugiej miski. Połącz ją z tartym serem żółtym.
Każdy kawałek kalafiora obtaczaj kolejno w jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym mocno oleju na złoty kolor z każdej strony.