Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna soczysta pierś z kaczki którą podałam z sałatką i sosem truskawkowym. Powiem wam że nic więcej nie potrzeba do tego dania. Możecie podać z grzankami. Uwielbiam sosy owocowe do mięs.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 49
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 100
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 335
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 49
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 100
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 335
Składniki
Pierś z kaczki myję osuszam. Skórę nacinam w kratkę. Posypuję solą, pieprzem. Na zimnej patelni układam piersi skórą do dołu. Smażę 7 minut z jednej strony i 5 minut z drugiej strony. Mięso odkładam na talerz przykrywam folią i odstawiam na 10 minut. Potem kroję w plastry.
Na talerzu układam po bokach kawałki mięsa. Na środku rukolę, pokrojone truskawki, oliwki, mozzarelle, cebulę czerwoną.
Sos: Szalotkę drobno kroję i przesmażam na odrobinie oleju, wlewam wino i redukuję. Dodaję pokrojone truskawki, ocet i sos balsamico, miód. Sos gotuję na wolnym ogniu aż zgęstnieje. Na końcu doprawiam solą, pieprzem. Mięso polewam sosem.