Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 288
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 288
Składniki
Sałatę i szpinak dobrze umyć i odwirować z wody
Bekon (najlepiej z Morlin) pokroić w paski i zasmażyć. Potem odsączyć z tłuszczu.
słonecznik uprażyć delikatnie na suchej patelni
Pomidory odsączyć z oliwy i pokroić w paski. Fetę pokroić w kostkę.
Sos: połączyć śmietanę (ok 3 łyżki), majonez (ok 3 łyżki) i przeciśnięty czosnek
Wszystkie składniki połączyć ze sobą w ostatniej chwili tuż przed podaniem polewając sosem. Udekorować kilkoma pomidorkami koktajlowymi.