Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ryżowa z łososiem i awokado to bardzo pożywna i niezwykle smaczna propozycja na lekki lunch lub kolację. Nie tylko efektownie wygląda, ale także dostarcza zbilansowanych składników odżywczych. Sałatka świetnie sprawdzi się na różnego rodzaju imprezach, na których chcesz zaskoczyć swoich gości i zaserwować im luksusowy przysmak.
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 21
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85394
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 141
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 174
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 580
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 21
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85394
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 141
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 174
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 580
Składniki
Ryż opłucz pod zimną wodą. Ugotuj go do miękkości w dużej ilości wody. Odcedź i ostudź. Wsyp go miski, dodaj szczyptę soli i dodaj oliwę. Dobrze wymieszaj i rozdrobnij ewentualne grudki widelcem.
Płaty łososia pokrój w grubą kostkę. Serek śmietankowy wyrób na delikatną masę. Awokado obierz i pokrój w kostkę o takiej samej wielkości jak pokrojony wcześniej łosoś. Dopraw je oliwą, szczyptą soli i sokiem z połowy cytryny.
W obręczy o średnicy około 15 cm umieść po kolei: połowę pokrojonego łososia, ryż, awokado, serek śmietankowy i drugą połowę łososia.
Ser cheddar zetrzyj na tarce i posyp sałatkę, całkowicie ją przykrywając. Całość posyp koperkiem. Plasterki łososia zwiń na kształt róż i połóż na wierzchu. Między nimi ułóż rozmaryn i cienki plasterek cytryny.
Zdejmij obręcz i włóż sałatkę ryżową z łososiem i awokado do lodówki. Wyjmij na pół godziny przed podaniem.