Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka przepiórcze w śledziowych gniazdkach na pierzynce z majonezu i warzyw. Doskonała przekąska na imprezę. Ładnie prezentuje się na stole, jeszcze lepiej smakuje!
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5851
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 86
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 56
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5851
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 86
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 56
Składniki
Jajka przepiórcze gotujemy na twardo i obieramy. Śledzie osączamy z oleju ( olej zachowujemy), przekrawamy na pół wzdłuż płata i zwijamy w gniazdko. Spinamy wykałaczką. Do środka wkładamy jajko przepiórcze. Odkładamy na bok gotowe gniazdka. Cebulę kroimy w drobną kostkę, przelewamy na sitku wrzątkiem i wrzucamy do oleju ze śledzi. Ogórki i paprykę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do cebuli. Do miski z warzywami dajemy majonez i śmietanę. Mieszamy wszystko dokładnie. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotowy sos przekładamy na salaterkę i na nim układamy gniazdka śledziowe. Posypujemy jajka papryką mieloną. Pozostałe jajka wykładamy między gniazdka śledziowe.
Prosta i smaczna sałatka śledziowa gotowa!