Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z czerwonej kapusty w kolejnej odsłonie. Tym razem postawiłam na wyrazisty smak i połączyłam czerwoną kapustę z chrzanem. Polecam.
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1464
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 18085
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 45
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1068
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1464
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 18085
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 45
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1068
Składniki
Czerwoną kapustę drobno poszatkować, posolić (2 łyżki soli) i odstawić, najlepiej na całą noc. Następnego dnia kapustę zalać gorącą wodą i po chwili odcisnąć. Kapusta będzie miękka i straci nadmiar soli. Groszek konserwowy osączyć z zalewy, dodać do kapusty. Warzywa połączyć z majonezem i chrzanem żurawinowym. Całość wymieszać, ewentualnie doprawić odrobiną soli. Jeżeli surówka będzie mało wyrazista, można dodać nieco więcej chrzanu, wszystko zależy od naszego podniebienia.
Smacznego.