Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 122
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 71
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 42590
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 122
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 71
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 42590
Składniki
Nie mogę sobie wyobrazić Świąt bez buraczków z chrzanem jako dodatek do mięs. Ćwikłę można ją przygotować wcześniej. Buraki ugotowałam w mundurkach, lubię miękkie buraki więc gotowałam je 1,5h. Obrałam je i starłam na średnich oczkach. Dodałam chrzan bez dodatków, doprawiłam do smaku solą, odrobiną cukru i paroma łyżkami octu winnego. Kwasowość powinna być wyczuwalna. Tak przygotowaną ćwikłę można przełożyć do słoików i za pasteryzować, żeby w Święta było mniej pracy. Pasteryzowałam słoiki przez pół godziny, zaczynając od momentu zagotowania. Smacznego :)