Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosennie, zielono i kolorowo . Sałatkę można zabrać do pracy, jako lunch, do szkoły. Jest lekka, zdrowa i nie będziemy po niej głodni. Z sosem tuńczykowym i jajkiem idealnie się komponuje.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 47
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 99
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 333
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 47
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 99
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 333
Składniki
Jajka gotuję na twardo. Makaron gotuję aldente. Brokuł dzielę na różyczki też gotuję aldente w wodzie z odrobiną soli i cukru. Tuńczyka odsączam z zalewy na sitku. Jedną trzecią tuńczyka przekładam do pojemnika wysokiego, dodaję musztardę Dijon, sól, pieprz, sok z cytryny, przeciśnięty czosnek, oliwę i miksuje blenderem. Na końcu dodaję jogurt grecki mieszam łyżką i już nie miksuję. Na talerzu układam różyczki brokuła, dodaję makaron, połówki jajek, oliwki, pomidorki koktajlowe pokrojone i suszone pomidory, kawałki tuńczyka.. Sałatkę polewam sosem tuńczykowym.