Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-ostra azjatycka sałatka z ogórków. Do jej przygotowania możecie wykorzystać zarówno ogórki szklarniowe, jak i gruntowe. Najlepiej pokroić je w cienkie plasterki lub paseczki, tak aby szybko przesiąkły sosem. Sałatka azjatycka może stanowić samodzielną przekąskę lub dodatek do dań obiadowych.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1719
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1719
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Składniki
Ogórki umyj i pokrój na cienkie plasterki. Dodaj sól. Składniki wymieszaj. Odstaw ogórki na około 15 minut na bok. Następnie odlej wodę.
Papryczkę chili pokrój na małe kawałeczki. Ząbki czosnku obierz i przeciśnij przez praskę. Dodaj ocet jabłkowy, cukier, chili w proszku i olej sezamowy. Składniki wymieszaj.
Ogórki polej sosem. Składniki wymieszaj. Na koniec azjatycką sałatkę oprósz ziarnami sezamu.