Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zasmażka jasna i złota - najlepsze do podprawiania zup i sosów:)
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 80
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 397
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 63
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 957
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 712
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 80
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 397
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 63
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 957
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 712
Składniki
ZASMAŻKA JASNA: Tłuszcz rozgrzać, dodać mąkę, szybko zasmażyć nie rumieniąc, ostawić. Rozprowadzić zimnym płynem, dolewając go po trochu do zasmażki i stale dokładnie mieszając, aż powstanie gładka, jednolita masa bez grudek. Zagotować, rozrzedzić gorącym wywarem i połączyć z potrawą. ZASMAŻKA ZŁOTA: Mąkę zrumienić w piekarniku lub na patelni na złoty kolor. Tłuszcz rozgrzać, zmieszać ze zrumienioną mąką, rozprowadzić zimnym płynem, zagotować dokładnie mieszając, aby nie było grudek.Rozrzedzić gorącym wywarem i połączyć z potrawą.