Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dostałam trochę jabłek,pyszne,pachnące i soczyste.Nie zje się wszystkich,więc zamknęłam ten aromat w słoikach.W zimie będzie do szarlotki lub naleśników,a i tak same zjeść.Bardzo polecam.
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 25
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7190
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 39
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 25
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7190
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 39
Składniki
Jabłka obrać pokroić na ćwiartki. Dać do dużego gara( w zależności ile jabłek) podlać 1 szkl.wody.Zagotować co jakiś czas zamieszać.Jabłka szybko staną się papką,wtedy dosłodzić do swojego smaku. Nakładać do słoików(ja dawałam zimne) do 3/4 wys.słoika. Pasteryzować około 40min.od momentu wrzenia wody. Po tym czasie wyłączyć i zostawić w wodzie słoiki do wystudzenia.
Smacznego życzę!