Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite papierówki zamknięte w słojach - smak lata na zimę
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 53
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 65
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 58
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 53
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 65
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 58
Składniki
Jabłka umyj i całe ułóż w dużych słojach (o pojemności około litra).
Do niektórych (lub do wszystkich) słoi możesz włożyć przyprawy według uznania. Do niektórych gałązkę mięty, do innych cynamon albo goździki. Przyprawy możesz łączyć w dowolnych konfiguracjach, kieruj się własną wyobraźnią i smakiem.
Do każdego słoja wsyp dwie łyżki cukru.
Do jabłek z dodatkami dolej zwykłą wodę z kranu, napełniając słoje prawie do końca. Zakręć je i pasteryzuj w kąpieli wodnej przez 20 minut od zagotowania. Gotowe jabłuszka w kompocie powinny popękać. Taki kompot smakuje zupełnie inaczej, niż zwykły kompot jabłkowy. Całe jabłka ładnie podane mogą stać się nawet wykwintnym deserem!