Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na truskawki w pełni, cieszmy się nim jak najdłużej :) ale aby przedłużyć smak tych cudownych owoców warto teraz trochę poświęcić czasu i przygotować przepyszne truskawki w kompocie, aby zimą również cieszyć się ich smakiem :)
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1050
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1050
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Słoiki bardzo dokładnie umyć. (Najlepiej ok. 1 litrowe) Truskawki umyć, osuszyć i odszypułkować. Tak przygotowane truskawki przełożyć do słoików, wsypać cukier i zalać odfiltrowaną wodą (tak do 2/3 wysokości słoika). Słoiki dobrze zakręcić i włożyć do dużego garnka z wodą i pasteryzować ok. 15. Po tym czasie wyjąć słoiki i studzić do góry dnem.
Smacznego
:)