Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce i na łące zrywam liście szczawiu.
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3144
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 247
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3144
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 247
Składniki
Szczaw przebieramy, myjemy i odsaczamy. Następnie siekamy i mieszamy z solą w proporcjach mniej więcej 0,5kg szczawiu 2 łyżki soli. Tak przygotowany szczaw zostawiam na noc aby puścił sok. Gdy to już się stanie przekładam do słoików mocno uciskajac. Na wierzch leje troszkę oleju i zakrecam słoiki. Tak przygotowany szczaw wykorzystuję po sezonie na pyszną zupkę.