Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bogaty w witaminy i pomaga na dolegliwości jelitowe.
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 133
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1212
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 429
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 80
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 291
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 133
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1212
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 429
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 80
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 291
Składniki
Umyte pigwy(pigwowce) przekrawa się na ćwiartki, wycina się gniazda nasienne. Ćwiartki najlepiej jeszcze przekroić na ósemki. Owoce przesypuje się obficie cukrem i zostawia w szczelnie zamkniętym słoju. Całość można potrząsnąć parę razy do rozpuszczenia cukru. Po około 5 dniach syrop można zlać i przechowywać w lodówce, w słoiczkach. Można też przełożyć z kawałkami owoców, lub owoce wykorzystać np. do ciasta. Opcjonalnie można je zapasteryzować ale wtedy utraci się część witamin, ale nieprozdrowotne właściwości. Smacznego :)