Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sos pomidorowy z dodatkiem papryki, warzyw korzeniowych oraz czosnku i bazylii. Pełnia smaku zamknięta w słoiku - zimą doskonale przypomni smak ogrodowych pomidorów. Sos świetnie komponuje się z makaronem, filetami drobiowymi lub pulpetami.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 130
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 110
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 130
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 110
Składniki
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojone w małą kostkę marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek. Podsmażamy 2-3 min pilnując by czosnek się nie przypalił. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz obrane ze skórki i pokrojone pomidory. Dodajemy szczyptę cukru. Gotujemy na małym ogniu ok. 1 godz. Warzywa powinny się rozgotować a sok z pomidorów odparować. Pod koniec gotowania dodajemy bazylię i doprawiamy sos do smaku. Sos przelewamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 min.