Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trochę pracy ale warto wykorzystać teraz świeże warzywa, żeby zimą cieszyć się smakiem sosu z pysznych, letnich pomidorów
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 147
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 866
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 97
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 147
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 866
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 97
Składniki
1. pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić na większe kawałki, w garnku rozgrzać łyżkę oleju, dodać pokrojone pomidory, gotować ok 20 min, 2. cebulę i czosnek pokroić, marchew i selera zetrzeć na tarce, poddusić na oleju, dodać do pomidorów, paprykę pokroić, dodać do pomidorów, dodać liście laurowe, posolić, gotować do miękkości warzyw, zblendować ( ja nie zmiksowałam sosu na gładko), do sosu dodać koncentrat pomidorowy, 1/2 łyżeczki papryki ostrej, oregano, zagotować, doprawić solą, pieprzem i ew. cukrem 3. sos nałozyć do czystych słoików, zakręcić, wstawić do piekarnika, po nagrzaniu do temperatury 130st, podgrzewać jeszcze ok 30 min, wyłączy piekarnik, zostawić do wystudzenia, smacznego