Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sok z aronii Siostry Anastazji to tradycyjny przepis na słodkie przetwory, które zostaną z Tobą przez całą jesień i zimę.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 66
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 393
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 66
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 393
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Składniki
Umyj owoce pod bieżącą wodą i osusz. Wytnij ogonki. Przełóż do wysokiego garnka. Zalej wodą, dodaj cukier i dwa liście. Całość zagotuj.
Kiedy woda zacznie wrzeć, zmniejsz ogień do średniego. Zostaw tak na około godzinę. Wyłącz grzanie, wyciągnij liście i zostaw do przestudzenia.
Powstały sok z aronii przelej przez drobne sito do drugiego garnka. Gotuj na średnim ogniu przez 15 minut. Następnie przelej do szklanych butelek i zapasteryzuj. Wystarczy 15-20 minut od zagotowania.