Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uprawiam swoje warzywa i przy nadmiarze pomidorów zawsze przygotowuję smaczny i zdrowy sok na zimę.
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 245
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1365
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 245
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1365
Składniki
Pomidory umyć, wyciąć ewentualne uszkodzenia . Pokroić w duże cząstki. Do dużego garnka z grubym dnem, wlać 1/2 litra wody i zagotować. Dodać pokrojone pomidory i smażyć na wolnym ogniu , często mieszając aż odejdą z nich skórki.
Dodać świeżą bazylię i smażyć jeszcze 15 minut. Zmiksować. Przetrzeć przez sito. Doprawić solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i cukrem do smaku. Rozlać do butelek. Pasteryzować 20 minut.