Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez ości, to świetna metoda na przygotowanie wcześniej świątecznego karpia, lub przedłużenie przydatności nadmiaru ryby.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
Sama filetowałam karpia dlatego jest taki nierówny. Mięso trzeba naciąć, wtedy ości "znikną" podczas smażenia. Posolone i popieprzone kawałki obtacza się w mace i smaży na rumiano.
Zagotowuje się zalewę z ziele, liściem, plastrami cebuli, z cukrem i solą, ale najlepiej jest sprawdzić jej smak. Gdy zalewa się wystudzi można zalać rybę.
Wytrzymałam tylko jeden dzień.
Smacznego :)