Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sałatka do obiadu...
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
Pomidory pokroić w cienkie plastry, cebulę w piórka dodać sól wymieszać i pozostawić na noc w chłodnym miejscu.
Po ty czasie odsączyć na sitku z nadmiaru soku .
Zagotować zalewę, czyli do wody dodać wszystkie składniki i gotować do rozpuszczenia cukru. Wystudzić.
Pomidory przełożyć do miski i połączyć z chłodną zalewą. Pozostawić na 30 min.
Po tym czasie przełożyć do słoików i pasteryzować.
Do zimnego piekarnika przełożyć słoiki z sałatką, ustawić temperaturę na 130 st i od momentu nagrzania piekarnika pasteryzować 30 min. Wyłączyć piekarnik i pozostawić do wystudzenia. Życzę smacznego :)