Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna pyszna sałatka z ogórkami do słoików zapraszam po przepis
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Ok 2 kg ogórków obcinam końcówki 3 średnie marchewki,2-3 cebule białe ale może być czerwona wszystko kroimy na plasterki do tego posiekany koperek. Pokrojone warzywa obficie solimy solą do przetworów i odstawić na ok 2 godziny żeby puściły wodę.
Na zalewę trzeba 3 szkl wody 3/4 szkl octu 10%, 0,5 szkl cukru, kilka liści laurowy parę ziaren pieprzu i ziela angielskiego. Zalewę gotuję na gotującą się wrzucam odciśnięte z wody warzywa chwilę gotuję by marchew zmiękła.
Tak zrobioną sałatkę nakładam do słoików razem z zalewą zakręcamy słoiki i pasteryzujemy ok 10-15 minut .Po wycięciu odwracam do góry dnem do całkowitego wystygnięcia. Po dokładne wykonanie zapraszam na film .