Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna,orginalna w smaku,idealna na szybką przystawke
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 53
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 53
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Fasolke pokroić na kilku cm kawałki i ugotować w osolonej wodzie.Marchew zetrzeć na grubych oczkach,cebule pokroić w półkrążki.
Marchew i cebule dusić na szkl.oleju,podlać odrobiną wody.Gdy cebula zmieknie dodać fasolke i chwile (ok 7 min)dusić.Jeśli jest gęste podlać wodą.
Do tego dodać sól,pieprz,cukier i koncentrat.Można na smak dodac wegety.Na koniec dac ocet.Przełożyc do słoików i pasteryzowac ok 10 min.