Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z buraczków, cukinii i papryki na zimę to świetny dodatek do obiadu.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 811
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 516
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 811
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 516
Składniki
Buraczki gotujemy do miękkości. Następnie obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cukinię również obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. jak mamy dużą cukinię to pozbywamy się również gniazda nasiennego. Paprykę i obraną cebulę kroimy w małą kostkę. Wszystkie warzywa mieszamy ze sobą. Następnie dodajemy sól, cukier oraz ocet. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Najlepiej jest spróbować sałatkę i ewentualnie doprawić do smaku wedle uznania. Sałatkę odkładamy na 2 godziny. Następnie przedkładamy do słoików i dokładnie zakręcamy. Przygotowane buraczki pasteryzujemy. Do garnka wkładamy ściereczkę i ustawiamy słoiki tak aby nie stykały się ze sobą. Wlewamy wodę do 3/4 wysokości słoików. Ustawiamy średni ogień i doprowadzamy do wrzenia, następnie zmniejszamy ogień na najmniejszy i pasteryzujemy 30 minut. Gorące słoiki ostrożnie wyjmujemy i odwracamy do góry dnem. Pozostawiamy tak do całkowitego wystudzenia. Następnie wstawiamy słoiki do piwnicy lub spiżarni. Miejsce przechowywania słoików powinno być chłodne i zaciemnione. Możemy również pasteryzować w piekarniku. Słoiki ustawiamy na środkowej półce piekarnika. Ustawiamy temperaturę 110 stopni i od momentu nagrzania się piekarnika do podanej temperatury. pasteryzujemy 30 minut.