Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 54
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 262
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5413
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 54
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 262
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5413
Składniki
1. Obierz, umyj i poszatkuj kapustę. 2. Przełóż do miski i oprósz ją warstwowo solą (4 łyżki). 3. Odstaw na 4 godz. (międzyczasie można wymieszać). 4. Cebulę pokrój w półplastry i również posól (mniej soli). 5. również odstaw na 4 godziny. 6. Pokrój paprykę w małe kawałki, marchew i ogórki w talarki.
7. Po 4 godz. wyciśnij kapustę i cebulę z soku (wylej go). 8. Wymieszaj z warzywami. 9. Przygotuj zalewę. 10. Gorącą zalewę wlej do sałatki i wymieszaj. 11. Do każdego słoika włożyć przyprawy. 12. Włóż sałatkę do słoików i dobrze ubij (aż puści sok, który ją zakryje). 13. Pasteryzuj 20 min.