Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do zimowego obiadu :)
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 77
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 108
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 395
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 77
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 108
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 395
Składniki
Ogórki w skórce pokroić w plasterki. Czerwoną paprykę pokroić w paski. Cebulę pokroić w piórka. Czosnek pokroić w kostkę – wszystko wymieszać.
Do dużego garnka wlać wodę, ocet, dodać cukier, kurkumę, gorczycę i sól.
Wszystko razem wymieszać i zagotować zalewę. Następnie dodać do niej przygotowane warzywa ( ogórki, czerwoną paprykę, cebulę, kapusta i czosnek).
Razem gotować jeszcze 5 minut. Gorącą sałatkę nakładać do czystych i suchych słoików.
Pasteryzować 10 – 15 min. minut.