Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z ogórków z dodatkiem cebuli i papryki /ja użyłam białej bo była w promocji:) ale może być inna/. Lekko pikantna:)
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1637
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 91
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 121
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 88
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1637
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 91
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 121
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 88
Składniki
Ogórki /bez obierania/ kroimy w plastry. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Warzywa przekładamy na miskę, zasypujemy solą, mieszamy i odstawiamy na 1-1,5 godz. Ocet gotujemy z cukrem, pieprzem, mieloną papryką, gorczycą i curry i odstawiamy do wystudzenia. Po upływie 1-1,5 godz. ogórki z papryką i cebulą odsączamy na sicie, przekładamy ponownie do miski, dodajemy posiekany koperek i zalewamy przygotowaną, przestygniętą zalewą. Mieszamy i odstawiamy na 15 min. Ogórki wraz z zalewą przekładamy do słoików lekko ubijając, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 10 min.