Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z ogórków z dodatkiem marchewki, cebuli i natki pietruszki /którą możemy zastąpić koperkiem/. W zależności od tego ile dodamy marchewki sałatka może zyskać słodki posmak:)
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 130
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 110
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 130
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 110
Składniki
Ogórki dokładnie myjemy i kroimy w plasterki /wraz ze skórką/. Marchew obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę lub cienkie talarki. Natkę drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do garnka. Z podanych składników /ocet, olej, cukier, sól i pieprz/ zagotowujemy zalewę i gorącą dodajemy do warzyw. Mieszając warzywa z zalewą zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu /często mieszając/ ok. 10 min. Sałatkę przekładamy do słoików lekko ugniatając, zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.