Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam zapach i smak kolendry - zarówno natki jak i ziaren. Dlatego właśnie ta sałatka ogórkowa od kilku lat jest w mojej spiżarni na pierwszym miejscu:) Polecam wszystkim kolendro maniakom:)
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 805
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 516
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 805
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 516
Składniki
Marchew obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Ogórki dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w grubsze plastry. Cebulę kroimy w kostkę lub pół plasterki. Paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa przekładamy do miski. Wodę przegotowaną /ale przestygniętą/ mieszamy z solą i solanką zalewamy warzywa.Mieszamy i odstawiamy na 2 godz. Następnie warzywa odsączamy i przekładamy do słoików lekko dociskając. Z wody, octu, cukru, kolendry, ziela angielskiego i gorczycy gotujemy zalewę i gorącą napełniamy słoiki z sałatką. Zakręcamy i pasteryzujemy 12-15 min.