Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niewielkie Bronisze są polskim zagłębiem ogórkowym, gdzie znajdziemy najlepsze i najsmaczniejsze warzywa. Właśnie z tego względu prezentujemy wam przepis z tamtego regionu. Broniszewska sałatka ogórkowa do słoikó powinna koniecznie zagościć w waszych spiżarniach - jest wyjątkowo smaczna, tania i bardzo łatwa do zrobienia
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2541
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 132
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 276
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 427
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2541
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 132
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 276
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 427
Składniki
Ogórki gruntowe oczyść, osusz, a następnie posiekaj w plastry. Najlepiej skorzystać z maszynki do rozdrabniania warzyw, aby było łatwiej. Marchewki, cebule i czosnek obierz. Posiekaj w plasterki. Z papryk pozbądź się gniazd nasiennych i pokrój w kostkę.
Umieść wszystkie warzywa w misce, zasyp solą i odstaw na kilka godzin, aby puściły sok. Po tym czasie odsącz je i przełóż od razu do słoików. Wsyp przyprawy.
Teraz zagotuj składniki na zalewę. Wlej do słoików z sałatką i od razu zakręć. Pasteryzuj około 10 minut.