Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mam od Kasi z Cookpad przepisy
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 313
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5019
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 313
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5019
Składniki
Pomidory umyć i zalać gorącą gotowaną wodą
aby łatwiej odchodziła skórka.
Wyciąć twarde środki.
Dokładnie zmiksować blenderem.
Przełożyć do garnka dodać sól ( na kilogram pomidorów 1 płaska łyżka soli) chwilę pogotować dodać cukier.
Zagotować pulpę, na mniejszym ogniu odparować nadmiar soku, wtedy będzie gęstsza pulpa.
Gorącą wlewać do słoików.
Szczelnie zakręcić,
wstawić do zagotowania, zmniejszyć ogień i pasteryzować 10 minut.
Super sprawa ta pulpa nadaje się do pomidorowej że świeżych pomidorów.