Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny przecier wiśniowy o "gładkiej" konsystencji.Można go wykorzystać bezpośrednio do picia lub jako bazę do zupy owocowej. Może być pysznym dodatkiem do deserów, lodów, ciast oraz sosów.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 571
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1525
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 571
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1525
Składniki
Mocno dojrzałe wiśnie płuczemy, dokładnie odsączamy na sicie i drylujemy. Owoce przekładamy do garnka, zagotowujemy i podgrzewamy na małym ogniu /często mieszając/ do czasu aż wiśnie rozgotują się. Całość od razu przelewamy przez rzadkie sito a owoce przecieramy np. kulką od ucierania ciasta /tak by miąższ dostał się do przecieru ale skórki pozostały na sicie/. Jeśli przecier będziemy wykorzystywać do dań wytrawnych /np. dodatek do sosów mięsnych/ taki gorący przecier od razu przekładamy do słoików, zakręcamy i odstawiamy do góry dnem do wystudzenia. Jeśli przecier będziemy wykorzystywać do ciast, deserów itp. możemy go posłodzić. Do przecieru dodajemy cukier i zagotowujemy mieszając aż się rozpuści. Gorący przelewamy do słoików lub butelek, zakręcamy i odstawiamy do góry dnem do wystudzenia.