Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny pomysł na zamkniecie zdrowia w słoikach. Wspaniały, własny przecier z własnych pomidorów.
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 131
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 220
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 131
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 220
Składniki
W składnikach napisałem 1 kg, ponieważ miałem tyle pomidorów a efekty ich przetworzenia widać na zdjęciu. Ilość jaką uzyskamy zależy oczywiście od stopnia ich skondensowania, mój przecier jest bardzo gęsty.
Umyte pomidory pokroiłem na cząstki i gotowałem około godziny czasem mieszając. Powstałą masę rozdrobniłem blenderem i przetarłem przez gęste sito. Następnie gotowałem do gęstości którą chciałem uzyskać. Po napełnieniu słoiczków pasteryzacja 30 minut.