Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspiracją powstania przepisu była chęć zapełnienia nowo powstałej spiżarni. A, że za pasem niemal już pora zimowa - będzie to znakomita, domowa podstawa do zup pomidorowych, sosów do pizzy czy nawet sosów do spaghetti.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 250
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5404
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 250
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5404
Składniki
Pomidory umyłam i obrałam ze skórki. Następnie przekrawałam je na ćwiartki i wydrążałam z nich gniazda nasienne. Najlepiej umieszczać je w osobnym pojemniku, tak aby później powstały dodatkowy sok można było bez trudu przecedzić do pomidorów. Tak przygotowane pomidory zmieliłam w maszynce (można też je zetrzeć na tarce o oczkach takich jak trzemy ziemniaki na placki ziemniaczane). Następnie przetarłam, do garnka ze zmielonymi pomidorami, przez sito gniazda nasienne. Całość postawiłam na piecu doprowadzając do wrzenia. Przecier pomidorowy należy tak gotować (bez przykrywania), aby uzyskać wg nas, satysfakcjonującą konsystencję. Na końcu doprawiłam do smaku i nałożyłam do słoiczków, które pasteryzowałam przez 20 min. Bon apetit :)