Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mnóstwo przepisów jest na powidła śliwkowe,ja jeszcze dodam mój przepis,gdzie powidła same się robią bez stania przy kuchence.
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 63
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 109
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 54
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 112
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 131
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 63
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 109
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 54
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 112
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 131
Składniki
Śliwki wydrylować ,dać do rondla,dodać goździki oraz sok z pomarańczy. Na wolnym ogniu gotować około 3-4 godz.aż masa śliwkowa będzie gęsta i szklista. Wtedy dodać cukier ,zamieszać i chwilkę zagotować. Gorące nakładać do słoików i zapasteryzować 10-15 min. Aromatyczne powidła świetnie nadają się do ciast,naleśników czy innych deserów.
Smacznego życzę!