Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z pomidorów i cebuli na zimę zapraszam jak zrobic.
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 133
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1203
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5436
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6564
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 133
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1203
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5436
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6564
Składniki
Pomidory myje kroje w grubsze plasterki usuwam twarda cześć w pomidorach ,cebule kroje w piórka dodaje do pomidorów i sole odstawiam na 2 godziny .
Do garnka daje wodę cukier ,ocet i przyprawy gotuje ,na gorącą zalewę wrzucam odsączone z płynu pomidory z cebulką gotuje 10 minut od czasu do casu mieszam i gorące nakładam do słoików wlewam łyżkę oleju szczelnie zakręcam. Słoiki będę pasteryzować 15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być zanurzone w wodzie do polowy. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostudzenia i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film. .