Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś ogórki pikantne z dodatkiem chili , bardzo smaczne i ostre. Ogóreczki w sam raz do obiadku albo jako smaczna przekąska na spotkaniach rodzinnych. Polecam
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 166
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 569
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1525
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 166
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 569
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1525
Składniki
Ogórki zielone po umyciu poszatkować w plastry, osolić i odstawić na 6 godzin. Pozostałe składniki razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem zagotować i odstawić do wystudzenia. Po 6 godzinach ogórki odsączyć, a następnie połączyć z przygotowaną ostudzoną zalewą. Przełożyć do wyparzonych, czystych słoików , dobrze zakręcić i pasteryzować około 10 minut od zagotowania. Smacznego.
Ogórki pasteryzowane.
Ogórki gotowe do spożycia.