Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sposób na zagospodarowanie mięska z indyka po gotowaniu rosołu.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Cebulę pokrojoną w piórka lub grube krążki zeszklić na oleju rzepakowym. Wystudzić. Bułkę kajzerkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Ugotowane mięso obrać z kości. Odrzucić chrząstki i skórki. Przez maszynkę przepuścić mięso, cebulę, kajzerkę. Dodać ok 1/2 szklanki gorącej wody. Wody może być mniej lub więcej. Zależy jak zwarty chcemy uzyskać pasztecik. Zwykle dolewam rosół/bulion, ale nie miałam, dlatego dałam wodę i więcej przypraw. Dodać przyprawę staropolską - cebula, czosnek, kminek, imbir, majeranek, tymianek, oregano, suszone pomidory, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Wymieszać. Zapakować do wyparzonych słoiczków. Na wierzch, do każdego słoiczka włożyć po łyżce masła. Pozakręcać szczelnie wieczka. Wieczka też należy wcześniej wyparzyć. Wstawić do garnka wyłożonego ściereczką. Nalać wody do 3/4 wysokości słoiczków. Pasteryzować 20 min. Zajadać jak tylko przyjdzie nam ochota. Smacznego.