Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dostałam bardzo ostrą papryczkę chili. A ponieważ nie wyrzucam niczego, więc i przerobiłam ją na zimę. Wyszła niespodziewanie smaczna. Ale trzeba uważać z ilością . Do sałatek dodaję 1/2 łyżeczki razem z oliwą.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 306
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5014
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 306
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5014
Składniki
Kupić cienkie rękawiczki. Założyć na ręce. Papryczki umyć, wydrążyć, przepłukać. Przeciąć na pół i pociąć w talarki. Czosnek pokroić w plasterki.
Do wyparzonych słoiczków włożyć łyżką papryczki, dodać czosnek. Zalać oliwą tak aby papryczki były przykryte. I to cała praca. Wstawić do lodówki. Używać do sałatek w ilościach bardzo ostrożnych. Ale jak ktoś lubi ostro, to może poszaleć. Smacznego.