Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są niezastąpione jako przekąska, kiedy niespodziewanie wpadają z wizytą znajomi :)
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 98
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6594
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 161
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1225
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5682
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 98
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6594
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 161
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1225
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5682
Składniki
Wszystkie składniki zalewy dokładnie mieszamy.
Potrzebujemy: ogórki oraz cebulę czerwoną Ilość dowolna, z tym, że cebula nie powinna zdominować smaku ogórków.
Ogórki kroimy w plasterki wraz ze skórką, cebulę w grubsze krążki. Na dno słoików wsypujemy kilka ziaren gorczycy i pieprzu. Układamy na przemian do słoików ogórki z cebulą. Uzupełniamy zalewą. Pasteryzujemy 15 minut.