Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami przetwory w naszej spiżarni musimy urozmaicić. Przepis na 8 słoików 500 ml.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1047
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1047
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Ogórki myjemy, kroimy w cienkie plasterki. Przekładamy do dużej miski, oprószamy solą (2 łyżeczki), zalewamy wodą (tak by były zakryte). Miskę przykrywamy i odstawiamy na noc w chłodne miejsce. Tak przygotowane ogórki osączamy, płuczemy i osuszamy na ręczniku papierowym. Baldachimy kopru płuczemy, wkładamy po jednym do słoika i po jednym listku laurowym. Do słoików wkładamy ogórki. Ocet zagotowujemy z winem, wodą, cukrem, resztą soli, jałowcem i gorczycą. Gorącą miksturą zalewamy ogórki, zakręcamy. Pasteryzujemy 40 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 100°C.