Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne ogórki kwaszone. Zalewa tradycyjna z chrzanem, czosnkiem, kwiatem kopru i kilkoma ziarenkami kolendry.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5853
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 86
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 57
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5853
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 86
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 57
Składniki
Składniki na zalewę gotujemy, odstawiamy. Słoiki i pokrywki myjemy, wyparzamy. Czosnek obieramy. Ogórki płuczemy, układamy ciasno w słoiczkach. Do każdego słoika dodajemy po jednym ząbku czosnku, kwiecie kopru, kawałku chrzanu, dosypujemy 3-5 ziarenek kolendry. Słoiczki zalewamy zalewą, zwracając przy tym uwagę na ogórki- muszą być całe zanurzone, inaczej się zepsują. Słoiki mocno zakręcamy i odstawiamy na bok. Po upływie ok. 12 godzin sprawdzamy czy pokrywki nie popuściły, jeśli tak to dokręcamy. Gotowe przetwory odstawiamy do zacienionego miejsca.