Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wśród tegorocznych przetworów nie mogło zabraknąć moich ulubionych ogórków konserwowych według przepisu mojej mamy :) Pyszne, chrupiące, aromatyczne i...znikające zdecydowanie za szybko ;) Przepis ten jest ze mną od lat, taki smak pamiętam z dzieciństwa i taki odtwarzam w swojej kuchni. Korniszony to jedna z przekąsek, która obowiązkowo gości na każdej imprezie, świetnie sprawdza się w sałatkach oraz jako dodatek do drugiego dania czy na kanapki.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 17
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1136
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 159
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 17
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1136
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 159
Składniki
Ogórki umyć i osuszyć. Na spód czystych słoików dodać przyprawy. W słoiku poukładać ciasno ogórki. Do każdego słoja nalać trochę wody, dodać ocet, cukier i sól. Uzupełnić wodą do pełna pozostawiając ok. 1 cm wolnej przestrzeni od nakrętki. Słoiki dokładnie zakręcić. Pasteryzować w garnku z wodą wyłożonym ściereczkami przez ok. 10-12 minut, od czasu wrzenia wody.