Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki kiszone mój sprawdzony przepis .Zapraszam na film.
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1647
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 96
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 135
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 119
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1647
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 96
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 135
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 119
Składniki
Słoiki wyparzyć razem z pokrywkami. Zagotować wodę posolic. Ogórki namoczyć w zimnej wodzie przez 30 minut. Do każdego słoika wkładamy na dno po 3 ząbku czosnku koper włoski z kwiatostanem może być też suszony, dwa słupki chrzanu ,układamy ciasno ogórki w słoiku wkładamy liście wiśni wlewamy letnią zalewę tak ,aby pokryła całkowicie nasze ogórki, opcjonalnie kładziemy na wierz liść chrzanu.Zakręcamy słoiki i pozostawiamy w kuchni na 3 dni. Po 3 dniach słoiki wynosimy do spiżarni do ciemnego chłodnego miejsca. Zapraszam na krótki film .