Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne ogóreczki, z podanych proporcji wychodzi ok 6-8 słoików zależny jakie mamy.
Bardzo prosta zapiekanka, która składa się z kilku podstawowych składników, a...
Odsłon: 162
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 221
Brokułowo-kalafiorowa zapiekanka to wspaniała propozycja na letni obiad dla c...
Odsłon: 901
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 110
Bardzo prosta zapiekanka, która składa się z kilku podstawowych składników, a...
Odsłon: 162
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 221
Brokułowo-kalafiorowa zapiekanka to wspaniała propozycja na letni obiad dla c...
Odsłon: 901
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 110
Składniki
ogórki myjemy i kroimy wzdłuż w plasterki, ciasno układamy "na stojąco" w słoikach.
Wodę z cukrem i wszystkimi przyprawami zagotowujemy. Kiedy woda się zagotuje wlewamy ocet, przykrywamy pokrywką i gotujemy jeszcze ok 5 minut. Wyłączamy gaz i pozostawiamy na kolejne 5-10 minut zalewę pod przykryciem.
Zalewę przecedzamy i zalewamy ogórki.
Szczelnie zamykamy słoiki, i wkładamy do garnka na dnie którego rozkładamy ściereczkę. Słoiki zalewamy wodą do 2/3 ich wysokości. Pasteryzujemy ok 5 minut od momentu zagotowania się wody.
Słoiki ostrożnie wyjmujemy z garnka; układamy do góry dnem i pozostawiamy do ostygnięcia.